Съдът пусна под гаранция кипърския фермер » Съвети в земеделието

юли 31, 2021

Съдът пусна под гаранция кипърския фермер

Акценти

  • Той беше обвинен за извършването на умишлено престъпление. 

Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно.

В края на миналата седмица Пловдивският апелативен съд освободи от ареста кипърския фермер Димитракис Пирилис. По-рано този месец трима роми бяха влезли незаконно в стопанството му в село Болярино, за да крадат. Тогава кипърецът прегази с товарния си автомобил един от тримата апаши.

За животновъдът беше определена парична гаранция в размер на 10 000 лв. Той беше обвинен за извършването на умишлено престъпление.

Апелативният съд поиска по-сериозни доказателства във връзка с предположението, че ромите са искали да крадат крави от стопанството на Пирилис.

Според магистратите няма опасност кипъреца да се укрие или да извърши друго престъпление. Той живее в България от годни и успешно развива селскостопанска дейност в района. Успял е да изгради безспорен авторитет сред местните. Той е сред основните работодатели в селото, който освен това се занимава и с благотворителност.

Веднага след инцидента животновъдът е потърсил начин да сигнализира за телефон 112 и да осигури медицинска помощ за пострадалия. Паралелно с това е оказал и пълно съдействие на разследващите органи.

Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно. Оставането на Пирилис в ареста би било в противоречие с Европейската конвенция за защита правата на човека и българското наказателно законодателство.

 

Сродни публикации