Стартира конкурсът за лого на преброяването на земеделските стопанства през 2020 г. » Съвети в земеделието

април 23, 2024

Стартира конкурсът за лого на преброяването на земеделските стопанства през 2020 г.

Акценти

  • Срокът за приемане на предложенията стартира от днес, 23 юли, и ще продължи до 12 август 2019 г.

За тримата победители са предвидени парични награди.

Конкурс за лого на предстоящото преброяване на земеделските стопанства в България през 2020 г. обяви Министерство на земеделието, храните и горите. Предвидено е анкетирането да стартира на 1 септември и да приключи на 18 декември 2020 г. Тази година от 1 септември до 11 октомври ще се проведе и пробно такова. Преброяването се провежда на територията на цялата страна и ще обхване над 200 000 земеделски стопанства у нас.

Графичният символ на преброяването на земеделските стопанства трябва да включва думите „Преброяване на земеделските стопанства 2020“. Те трябва да са изписани на кирилица и на латиница (Agricultural Census 2020). Той има за цел да отразява същността му като най-мащабното статистическо изследване за земеделските стопанства в България и Европейския съюз. Знакът следва да представлява своеобразно графично послание. С него трябва да бъдат мотивирани земеделските стопани да участват в преброяването.

Конкурсът е отворен за участие на български и чуждестранни граждани и фирми. Тук може да намерите необходимите за това документи.

Срокът за приемане на предложенията стартира от днес, 23 юли, и ще продължи до 12 август 2019 г. Те ще се приемат на е-мейл адрес agri-census2020@mzh.government.bg или на хартиен и електронен носител в деловодството на Министерството на земеделието, храните и горите, гр. София, бул. „Христо Ботев“ № 55, вход приемна. Всеки от участниците трябва да посочи имена, адрес, телефон и имейл за обратна връзка. Класираните от специална комисия на първо, второ и трето място ще получат съответно 1000, 500 и 300 лв. Те ще бъдат определени и обявени в срок до пет дни след финала на конкурса.

 

Сродни публикации