Спасиха 20 пчелни кошера от пожар край Нови пазар » Съвети в земеделието

юни 21, 2024

Спасиха 20 пчелни кошера от пожар край Нови пазар

Екип огнеборци от Нови пазар спаси от пожар 20 пчелни кошера на местен стопанин, съобщи Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен.

В 16:33 часа вчера в пожарната в областния град е получила сигнал, че в землището на град Нови пазар горят сухи треви. На място е изпратен противопожарен екип от Нови пазар. Служителите успели бързо да потушат огъня, като не допуснали той да достигне пчелина.

Друг пожар в областта обаче е завършил със значителни материални щети. В 16:30 часа също вчера е получен сигнал, че от навеси на два съседни имота в село Средня е тръгнал огън.

Унищожени е покривната конструкция на навесите с площ около 90 кв. метра, два кубика дърва и един тон фураж. Загинали са и три домашни животни.

Огнеборците успели да потушат пожара, като не допуснали разпространението му в сграда. Най-вероятната причина за възникването на огъня е късо съединение в електрическата инсталация.

Също вчера следобед противопожарната служба в Шумен получава сигнал, че в землището на село Пристое горят отпадъци. На място е изпратен екип от Каолиново. Огнеборците овладели пожара, като не допускат разпространението му върху близките три сгради и посеви с площ около 20 декара.

Заради продължителното засушаване опасността от пожари тези дни е повишена в цялата страна. Рискът е по-голям днес и на 6 септември, докато за утре се очаква леко захлаждане с възможности за незначителни превалявания.

 

За автора

Сродни публикации