
Акценти
- Съотношението захари – киселини на Черноморския брилянт е оптимално (22.5% – 7.46 г/л) за получаване на бели трапезни вина
СОРТОВЕ ЛОЗИ БЪЛГАРСКА СЕЛЕКЦИЯ
Бели винени сортове
МИСКЕТ МАРКОВСКИ
Създаден е от чл.-кор. Минчо Кондарев и колектив при кръстосване на (Тера промеса х Мискет Отонел) х Мискет Отонел през 1976 г. в НПСК „Г. Димитров” – Пловдив.Утвърден е като нов и оригинален бял винен сорт за получаване както на трапезни, така и на десертни мискетови вина със заповед – 60/22.03.1989 г. на Министерство на земеделието и горите.
Лозите се характеризират със среден до силен растеж и високи показатели на родовитост и добив. При средно тегло на грозда около 307 г се получава добив от лоза 8.923 кг, а от декар – 2677 кг. Гроздът е коничен, понякога цилиндричноконичен, с едно крило, полусбит. Зърното е средноедро (2.9 г), кръгловато, месесто, сочно, сладко, със силен мискетов аромат.
Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.