Слънчево и топло ще бъде времето днес » Съвети в земеделието

април 25, 2024

Слънчево и топло ще бъде времето днес

Акценти

  • Максималните температури днес ще са от 27 до 32 градуса

Временни увеличения на облачността ще има през втората половина от деня.

Предимно слънчево ще остане времето и днес. Временни увеличения на облачността ще има в часовете след обяд, а превалявания са възможно само на отделни места. Температурите на въздуха ще са от 27 до 32 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Слабо ще се повиши атмосферното налягане. Така то ще достигне стойности близки до средните за месеца.

По морското крайбрежие повече слънчеви часове ще има преди обяд. След това временно може да се увеличи облачността, но вероятността за валежи е много малка. По Черноморието ще духа слаб до умерен вятър, ориентиран от североизток. След обяд той ще смени посоката си и ще задуха от изток-югоизток. Температурите на въздуха ще са между 25 и 28 градуса, а на морската вода около 24-25 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Също доста слънчево ще бъде времето днес и в планините. В масивите от Западна и Централна България след обяд ще има временни увеличения на облачността. Валежи са възможни само на отделни места. Вятърът по планините ще бъде слаб, а по билата до умерен и ориентиран от север-северозапад. На височина 1200 метра температурата ще е около 20 градуса, а на 2000 метра – около 14 градуса.

 

Сродни публикации