Слънчево и сухо време ни очаква тези дни » Съвети в земеделието

април 13, 2024

Слънчево и сухо време ни очаква тези дни

Акценти

  • След днешния слънчев и сух ден се очаква леко смущение на времето в петък и събота

По Черноморието ще бъде много подходящо за плаж и почивка.

Слънчево, горещо и без валежи ще остане времето днес. В планините ще се развива лека купеста облачност. Максималните температури ще са между 30°-35°.

Чудесно за плаж и почивка ще остане времето и по Черноморието. Там ще бъде слънчево, с лек бриз. Температурите на въздуха ще са от 30° до 32°, а на морската вода – 26°-27°. Морето ще е с леко вълнение, с височина на вълната до около 1 метър максимум.

След днешния слънчев и сух ден се очаква леко смущение на времето в петък и събота. То ще е породено от циклон в Северна Европа. Очаква се от север на юг над Балканите да премине студен атмосферен фронт. По данни на метеоролозите валежите ще са по линията на фронта. По-значителни ще са те в петък в централните райони на страната и по-конкретно в Предбалкана на Централна Северна България. Ще има гръмотевични бури и отново ще се създадат условия за възникване на градушки. По откритите места в планините вятърът ще бъде силен.

През почивните дни ще има леко захлаждане и дневните температури ще се понижат с 2°-3°. Те ще са около 25°-27°. Очаква се времето да остане сухо и без валежи до средата на следващата седмица.

 

Сродни публикации