Слънчевото време ще се задържи само днес » Съвети в земеделието

май 30, 2024

Слънчевото време ще се задържи само днес

Акценти

  • Очакват се слаби превалявания в късните следобедни часове и привечер

Опасността за обилни валежи и градушки ще бъде в сила отново от утре.

Днес времето ще остане слънчево в по-голямата част от страната. Очакват се слаби превалявания в късните следобедни часове и привечер. Те ще са в планинските райони и в някои части на Източна България. Максималните температури днес ще се движат в интервала от 23 – 28 градуса.

Времето по Черноморието ще се задържи слънчево и топло с максимални температури от 22 – 24 градуса. Морската вода се затопля постепенно и вече достига 18 градуса по южното крайбрежие.

Около Черноморието ще е слънчево и топло. Температури – 22-24 градуса на въздуха и около 18 градуса на морската вода по южното крайбрежие.

Хубавото време ще се задържи само днес. От утре и до края на седмицата се очакват отново интензивни валежи и градушки.

От сега синоптиците предупреждават за опасност от поройни наводнения за много реки в централните части на страната.  Степен на опасността „тревога“ е обявена за горното течение на река Янтра и по водосбора на Марица – река Стряма. Под наблюдение ще останат и горните течения на Вит и Осъм, Камчия, Тунджа и Струма, а също и техните притоци.

Заради нестабилната метеорологична обстановка в страната до края на седмицата се очакват колебания между температурите сутрин и вечер. Минималните ще са около 12 – 14 градуса, а максималните между 20 – 25 градуса.

 

Сродни публикации