Слънце и облаци ще се редуват днес » Съвети в земеделието

май 25, 2024

Слънце и облаци ще се редуват днес

Акценти

  • Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса

Днес денят ще бъде предимно слънчев с временни увеличения на облачността.

Преди обяд на места в низините тя ще бъде ниска, а в часовете след обяд над планините ще се развие купеста облачност. Там само на отделни места ще превали. Вятърът ще бъде слаб, а в Източна България до умерен, ориентиран от изток-североизток. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса. Слабо ще се понижи атмосферното налягане през деня и ще остане под средното за септември, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По морския бряг днес времето ще остане предимно слънчево. Повече облаци ще има само по Северното Черноморие преди обяд. Вятърът ще бъде до умерен ориентиран от североизток.  Максималните температури на въздуха ще са около 24-26 градуса, а на морската вода – 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но през деня ще отслабне малко.

Над планините също ще бъде предимно слънчево. В часовете след обяд ще се развива купеста облачност, която ще донесе валежи само на отделни места. Вятърът ще е слаб, а по високите части на Рила и Пирин умерен, ориентиран от северозапад. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 21 градуса, а на 2000 метра – около 13 градуса.

 

Сродни публикации