Слънце и краткотрайни валежи ни очакват днес » Съвети в земеделието

април 22, 2024

Слънце и краткотрайни валежи ни очакват днес

Акценти

  • През деня температурите ще са в интервала от 30° до 35°

Превалявания са възможни над планините и източните части на страната.

Слънчево и горещо ще бъде времето днес. Временни увеличения на облачността ще има над източните части и  планинските райони. Възможни са валежи само на отделни места в страната.

Вятърът ще остане слаб, а в източите райони до умерен, ориентиран от север-северозапад. През деня температурите ще са в интервала от 30° до 35°.  Почти без промяна ще остане атмосферното налягане. То ще е малко по-високо от средното за месеца.

Слънчевите часове преди обяд ще са повече по Черноморието. След обяд на места ще се образува купеста облачност, която ще е причина за краткотрайни превалявани. По морския бряг вятърът ще е до умерен от север-северозапад. Максималните температури през деня ще са между 29° и 31°. Температурата на морската вода вече е 23-24°. Вълнението на морето днес ще е 1-2 бала.

Времето е планините също ще бъде слънчево, а след обяд ще се образува купеста облачност, която на отделни места ще донесе валежи. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север-североизток. На височина 1200 метра температурата ще бъде около 24°, а на 2000 метра – около 16°.

 

Сродни публикации