Служители от РДГ-София задържаха над 80 кубика незаконна дървесина » Съвети в земеделието

юли 24, 2021

Служители от РДГ-София задържаха над 80 кубика незаконна дървесина

Акценти

  • В землището на с. Душанци, общ. Пирдоп са проверени група ловци, които имат издадено разрешително за групов лов на дива свиня, но не за този обект, в който са

Убита сърна е открита в землището на с. Душанци.

Строителна дървесина в размер на 68 плътни куб. м и 8 пространствени куб. м. дърва за огрев са задържани вчера от служители на Регионална дирекция по горите – София. Дървесината, която е била немаркирана и непридружена с превозни билети, е установена от проверяващите на място за претоварване в землището на с. Врачеш, общ. Ботевград. Съставен е констативен протокол, като работата по изясняване случая продължава.

В землището на с. Душанци, общ. Пирдоп са проверени група ловци. Оказва се, че ловците имат издадено разрешително за групов лов на дива свиня, но за район различен от мястото, на което са се намирали. В близост до тях, служителите от РДГ – София откриват убита сърна. По случая е уведомено РУ Пирдоп.

През изминалата седмица служителите на Регионална дирекция по горите – София са извършили над 640 проверки. За установени нарушения по Закона за горите горските инспектори са съставили осем акта, задържали са над 80 куб. м дървесина, две моторни превозни средства и бензиномоторен трион.

 

За автора

Сродни публикации