Служителите на "Напоителни системи" протестираха за заплати » Съвети в земеделието

май 29, 2024

Служителите на „Напоителни системи“ протестираха за заплати

Повече от 300 служители на "Напоителни системи" се събраха на протест пред храм-паметника "Св. Александър Невски" вчера.

Хората посочиха, че са гневни, тъй като държавните органи не контролират добре предприятието, което обричат работещите в него на безпаричие и мизерия.
Стигнало се дотам, че служители на "Напоителни системи" да продават кръвта си и въпреки това да гладуват. "Правителства идват и си отиват, обещават, че ще ни изплатят заплатите и поемат ангажименти, но така и не получаваме парите си", заяви Йорданка Попова пред БГНЕС.

Тя и колегите й настояха за изплащане на дължимите заплати в пълен размер до края на септември и гарантиране на редовното им получаване. Освен това искат и отговорна управленска политика по напояване и отводняване в държавата, тъй като това е важно за икономиката и селското стопанство.

"4,5 млн. лв. са осигурени за заплатите в „Напоителни системи”, заяви земеделският министър Васил Грудев пред събралите се на протеста служители на дружеството. След като получиха уверенията на министър Грудев и премиера проф. Георги Близнашки, протестиращите тръгнаха обратно от Министерския съвет към храм-паметника „Св. Александър Невски”.

 

За автора

Сродни публикации