След измамите с къщи за гости дойде ред и на младите фермери » Съвети в земеделието

август 04, 2021

След измамите с къщи за гости дойде ред и на младите фермери

Акценти

  • Проведена е спецакция в София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас

Днес се очаква прокуратурата да даде повече информация по разследване за измами със средства по ПРСР. Този път измамите са свързани с млади фермери.

При проведена спецакция в 5 града са проверени офиси и жилища на лица, свързани с Миню Стайков. Акцията се състоя в София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас.

При едно от делата срещу алкохолния бос е станало ясно, че има данни за извършвани измами с пари от ПРСР. Предполага се, че те са извършвани от същата група. Данните са предадени веднага на ОЛАФ.

При тогавашните обиски са намерени документи, от които става ясно, че девет лица на възраст до 28 години са кандидатствали за подпомагане като млади фермери по ПРСР. Младежите са деца на различни служители във фирмата на Миню Стайков – „СИС Индустрийс“. Открити са девет обратни писма, в които те са заявили, че действителния притежател на всички права, които следва да придобият, е Миню Стайков. За това съобщава „Труд“.

Предстои изясняване на случая, тъй като се твърди че деветте младежи са кандидатствали за 7 милиона лева, въпреки че финансовата помощ за един бенефициент по мярката не може да надхвърля левовата равностойност на 25 000 евро.

Какво мислите Вие – чести ли са измамите със средствата за млади фермери – споделете ТУК.

 

Сродни публикации