Сезонната работа в Англия вече не е толкова привлекателна » Съвети в земеделието

юли 15, 2024

Сезонната работа в Англия вече не е толкова привлекателна

Акценти

  • Сезонната работа, която се предлага в Англия е предимно селскостопанска

Желаещите да заминат за Острова вече са предимно мъже на възраст над 45 години.

Фирмите, които посредничат за наемането на сезонни работници за Англия, вече изпитват сериозни затруднения в намирането им. Драстично намалява броят на сънародниците ни, които все още имат желание да отидат да работят там. Данните сочат, че заминаващите са предимно мъже на възраст над 45 години, пише БНР.

Интересното е, че въпреки усилените преговори за Брекзит,някои  хора са готови да отидат да работят. Според тях доходите там са добри и това ги мотивира да продължат престоя си докато е възможно.

Сезонната работа, която се предлага в Англия е предимно селскостопанска. За нея не се изискват познания по английски, доброто образование не е задължително, а продължителността й не е много голяма. Именно това привлича хората, които у нас нямат добри перспективи за развитие.

Младите вече се ориентират в друга насока, ако преди години беше примамливо за тях да берат ягоди в Англия, то вече не е така.

Все повече расте броя на хората в пенсионна възраст, които отиват, за да спечелят повече пари. Сериозно намалява и броя на желаещите жени да се занимават с този вид дейност. Всички кандидати се интересуват какво ще се случи след Брекзит.

 

Сродни публикации