Салата с авокадо и цитруси » Съвети в земеделието

април 16, 2021

Салата с авокадо и цитруси

Необходими продукти

  • 1 грейпфрут
  • 1 портокал
  • 1 червен портокал
  • 1 мандарина или юзу
  • 3 репички
  • 0.5 връзка мизуна (или рукола)
  • 0.5 ч.ч. смес от сушени водорасли
  • 0.5 авокадо
  • 0.5 връзка див лук
  • листа кресон
  • За дресинга:
  • 2 мариновани сливи имебоши
  • 0.25 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. мирин
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Залейте сушените водорасли с гореща вода и ги оставете настрани за 10 минути.

За дресинга обелете маринованите сливи и намачкайте вътрешността им в купичка. Добавете фино настърган джинджифил, соев сос, мирин и зехтин и разбъркайте добре всичко.

Обелете всички цитрусови плодове, като отстранявате и бялата част, която е горчива. След това отделете резените цитруси, като отстранявате ципата между тях, над купа. Сложете ги в купата и ги полейте с половината дресинг. разбъркайте добре.

В едната част на дълбока чиния сипете нарязаните различни цитруси. В другата част сложете рехидратираните водорасли и ги полейте с малко дресинг. В третата част поставете разрязаната на две мизуна. върху тях разпръснете нарязани на тънки кръгчета репички. Поръсете с дресинг. Върху тях поставете авокадото. Поръсете с останалия дресинг. Украсете с див лук и листа кресон.

 

За автора

Сродни публикации