Рязък наплив на туристи или страх от проверка от ДФЗ » Съвети в земеделието

май 29, 2024

Рязък наплив на туристи или страх от проверка от ДФЗ

Акценти

  • Очаква се проверките да продължат в село Лещен

В община Гърмен е отчетено увеличение на платените туристически такси.

Експерти от Държавен фонд „Земеделие“ днес бяха на проверка в селата Огняново и Марчево, а преди това посетиха и община Сандански.

Стана ясно, че в къщите за гости в община Гърмен са се увеличили нощувките и платените туристически такси от страна както на къщите за гости, така и на малките семейни хотели.

Служителите на ДФЗ са иззели цялата документация на къщата за гости в село Лиляново. Както по-рано стана ясно тя е на бившата вече тъща на Янаки Червеняков. Той беше уволнен за трети път от Фонда, предаде БНР.

В община Гърмен е установен рекорден брой къщи за гости. Само в рамките на  последните година са създадени 50 нови обекта. Интересното е, че след старта на засилените проверки рязко са се увеличили и внесените туристически такси. Според кметицата това показва, че има увеличен наплив на туристи.

Очаква се проверките да продължат в село Лещен. Там се намират петте къщи за гости, построени от семейството на бившия народен представител от района Димитър Гамишев. Той напусна парламента заради друг скандал.

 

Сродни публикации