Родните земеделски продукти привлякоха вниманието на Ливан » Съвети в земеделието

юли 14, 2024

Родните земеделски продукти привлякоха вниманието на Ливан

Акценти

  • За изграждането на по-добри бизнес взаимоотношения е необходимо да се осигурят стабилни транспортни връзки между България и Ливан

Експертите от двете страни ще обменят знания и опит за подобряване на партньорството

Бъдещето на българското и ливанското земеделие може да стане още по-обещаващо, ако се осигури по-добро сътрудничество между двете страни. Икономиката и на двете държави е силно зависима от развитието на селското стопанство. Опитът и знанията на специалистите е много богат. В тази връзка се работи за подобряване на сътрудничеството между експертите.

България може да осъществи връзката между Ливан и Европейския съюз. Това стана ясно на среща между министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и ливанския посланик Н.Пр. Тофик Жабер. Те разгледаха възможностите за сътрудничество в областта на селското стопанство.

Качеството на родните ни продукти е доказано в Европа и света. Това е сериозно основание за подготовка на бъдеща съвместна дейност и партньорство в областта на земеделието. Все повече се разпространяват продуктите ни от етерично-маслени култури. Лавандуловото ни масло е с изключително високо качество и е търсено от световни производители в парфюмерийната и козметичната индустрия. Това си личи и от повишената търговия на този вид продукти. За изграждането на по-добри бизнес взаимоотношения е необходимо да се осигурят стабилни транспортни връзки между България и Ливан.

Посланик Н.Пр. Тофик Жабер покани министър Порожанов да посети Ливан, за да продължат дискусията по темата.

 

 

Сродни публикации