Расте търсенето на едър рогат добитък » Съвети в земеделието

май 26, 2024

Расте търсенето на едър рогат добитък

Акценти

  • Засилената търговия е осигурила стабилност на цените на едрия рогат добитък

Австралия е основният вносител на говеда в Индонезия.

Увеличава се търсенето на едър рогат добитък в световен мащаб. То се оглавява от Индонезия, но от страна на Виетнам и Китай също расте.

Само в рамките на първите четири месеца на тази година Австралия е увеличила износа си  с 14% спрямо отчетения за същия период на 2018 г. С този темп на предлагане тя затвърждава позицията си на топ износител на едър рогат добитък. Австралийските говеда достигат най-вече индонезийския пазар. Само там от януари до април са транспортирани 181 000 животни. Тази цифра е с цели 23% повече спрямо същото количество, отчетено през първите четири месеца на 2018 г.

Засилената търговия е осигурила стабилност на цените на едрия рогат добитък. Въпреки засиления внос индонезийците работят много, за да повишат износа на техни биволи и то на по-достъпни цени. Напълно възможно е скоро да се превърнат в още сериозен конкурент на Австралия.

 

Паралелно с това износът на австралийски животни за Виетнам се е повишил с 8% бр., а този за Китай с 41%.

Предварителни прогнози показват, че в Китай може да възникне недостиг на месо. Въпреки това не са малко трудностите за вносителите на говеда, които са решили да реализират животните си на китайския пазар. Данъкът добавена стойност, определеният срок за внос на животни, ограниченията във връзка с болестта син език са само част от спънките пред тях.

 

Сродни публикации