Разработиха видео указания за очертаване на площите в СЕУ » Съвети в земеделието

февруари 21, 2024

Разработиха видео указания за очертаване на площите в СЕУ

Акценти

  • Изпълнението на тази задача ще доведе до намаляване на административната тежест, ще облекчи работата и задълженията на всички бенефициенти на ДФЗ - РА

ДФЗ разработи видео указания, в които са показани стъпките за онлайн очертаване на площите по основните схеми за подпомагане на директните плащания за Кампания 2020.

Указанията са публикувани в разработената от фонда СЕУ.

Те са създадени за:

  • – улеснение на земеделските стопани;
  • – нормалното обезпечаване на Кампания 2020.

Във видео материалите са показани стъпките за регистрация в СЕУ и стъпките за кандидатстване.

Първите клипове вече са публикувани и са достъпни в СЕУ. Те се намират в основното меню в секция „Обратна връзка и помощ“, в подсекция „Видео ръководства за работа“. Броят на видеоматериалите и темите засегнати в тази рубрика на СЕУ нарастват непрекъснато.

Всеки стопанин, който има активна регистрация в СЕУ, може да въведе и изпрати към ИСАК електронна информация за обработваемите площи и схемите за подпомагане, които заявява за тазгодишната кампания.

Информацията включва пространствени данни за използваните от земеделците площи. Тя постъпва и се зарежда в ИСАК заедно със схемите и мерките, по които стопанинът кандидатства. След това бенефициентът трябва да посети лично общинската служба „Земеделие“. Там трябва да потвърди коректността на въведените в ИСАК данни и да приключи заявлението си.

ДФ „Земеделие“ усилено работи в посока дигитализация на процесите, които администрира.

Електронизацията в държавната администрация е не само в синхрон с изискванията на българското правителство. Тя е наложителна, особено днес, когато България, редом с останалите страни от Европа и целия свят са под заплаха от разпространението на COVID-19.

Изпълнението на тази задача ще доведе до намаляване на административната тежест, ще облекчи работата и задълженията на всички бенефициенти на ДФЗ – РА.

Насоките за кандидатстване, както и условията за регистрация на данни по електронен път са публикувани на интернет страницата на ДФЗ – раздел „Директни плащания 2014-2020“, секция „Кампания 2020“.

За съдействие при работа със СЕУ можете да се свържете с нас на телефон 0879 299 631 или чрез нашата контактна форма.

 

 

За автора

Сродни публикации