Различни са мненията на земеделците за оставката на Румен Порожанов » Съвети в земеделието

юли 31, 2021

Различни са мненията на земеделците за оставката на Румен Порожанов

Акценти

  • Много от земеделските стопани у нас смятат, че се осигурява подкрепа за по-големите производители

Биопроизводителите очакваха това да се случи много по-рано.

И някои от биопроизводителите изразиха своето становище за оставката на Румен Порожанов. За тях това не е изненада, като се има предвид, че я поискаха още преди няколко седмици на протестите пред ведомството.

Според Веселина Ралчева от сдружението на биопроизводителите това трябва да постави началото на промени в министерството, пише БНР.

Много от земеделските стопани у нас подкрепят тезата й, че се осигурява подкрепа за по-големите производители и то за сметка на останалите. Освен това се толерират определени кръгове в бранша, смята още Ралчева.

От своя страна пък бившият съветник на министър Порожанов Бойко Синапов съжалява, че много от съветите, които са давали експертите не са послужили, за да настъпи промяна.

Много от земеделците у нас са на мнение, че тази оставка е трябвало да бъде подадена рано или късно. Необходимо е да има диалог между представителите на ведомството и стопаните. Паралелно с това всички те трябва да получават шанс за развитие, а не едните да бъдат субсидирани за сметка на другите.

Противоположната теза изразиха други стопани. Те определят смяната на министъра като доста неприятна, защото диалогът с него е бил много добър.

Не са малко поддръжниците и противниците на оставката на Румен Порожанов. Кой ще е следващият на поста му предстои да разберем още утре, коментира по-рано премиерът Борисов.

 

Сродни публикации