Работи се Консултативния Съвет за Черно море да бъде със седалище в България » Съвети в земеделието

април 23, 2024

Работи се Консултативния Съвет за Черно море да бъде със седалище в България

Министерство на земеделието и храните, Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури съвместно с браншовите организации правим всичко възможно седалището на Регионалния Консултативен Съвет за Черно море да бъде в България. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова при откриване на среща с браншовите организации и рибари в Бургас, която се проведе във връзка със създаването на Регионалния Консултативен Съвет за Черно море.

В срещата участва евродепутатът Илияна Йотова, която подчерта, че представителите от сектор „Рибарство“ са основната и активна страна, от които зависи дали ще можем да  извоюваме седалището на Консултативния съвет да е в България, а не в Румъния.

Регионалния Консултативен съвет ще допринесе за устойчивото управление на рибните ресурси в Черно море и ще подпомогне постигането на целите на Общата европейска политика в областта на рибарството.

Участие в работната среща взе и изпълнителеният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Майдън Сакаджиев.

 

За автора

Сродни публикации