Първата оставка заради къщите за гости е вече факт » Съвети в земеделието

февруари 24, 2024

Първата оставка заради къщите за гости е вече факт

Акценти

  • Иванка Багдатова-Мизова е работила в ДФЗ от 2003 г., но на различни постове

Държавен фонд „Земеделие“ ще има нов зам.-изпълнителен директор.

На 30 април 2019 г. премиерът Бойко Борисов разпореди да бъде поискана оставката на зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова. Това се случи в резултат от разкритията за реалното използване на къщите за гости, които са изградени с европейски средства.

Появи се информация, че телефонният номер на Мизова е публикуван в сайт за резервации на къща за гости „Тара“ в село Юндола. Предстои да бъде извършена проверка. Оставката й вече беше приета, информира Нова ТВ.

Иванка Багдатова-Мизова е работила в ДФЗ от 2003 г., но на различни постове.

Няколко часа след като новината излезе в медиите номерът на Мизова беше премахнат от туристическия сайт.

Собствениците на къщата споделят, че са кандидатствали по надлежния ред, за да получат финансиране. Подали са необходимите документи и са спазили всички изисквания. Те отричат да имат връзка с Мизова и разказват, че не разпитват гостите си от къде са, какво работят и кои са. Тя е била гост в къща „Тара“, но няма общо с нея или с къща „Юндола“.

Предстои проверките да продължат и да обхванат всички къщи за гости, дори и тези, за които е изтекъл мониторинговият период. Вече бяха открити множество несъответствия и нарушения, бяха наложени и санкции за възстановяване на част или цялото финансиране, отпуснато за определени обекти.

 

Сродни публикации