Пчелари от Черноморския регион обсъждат навлизането на външните пазари » Съвети в земеделието

май 30, 2024

Пчелари от Черноморския регион обсъждат навлизането на външните пазари

Акценти

  • Една от целите на мрежата е да се видят възможностите за съвместно излизане на пазара не само в Черноморския басейн, но и на други места

Пчелари от пет страни от Черноморския регион обсъждат възможностите за съвместно излизане на различни пазари.

Това съобщи днес Тодорка Димитрова – директор на Агенцията за икономическо развитие-Варна.

Организацията е организатор на Международният панаир на пчеларските продукти. Той се провежда в партньорството на Областния информационен център в града. В проявата участват производители от България, Румъния, Турция, Украйна и Молдова.

Основната цел е да се създаде мрежа на производителите на пчелни продукти от региона, за да могат в бъдеще те да работят заедно, да обменят информация за новостите в биологичното пчеларство, новите технологии и други.

Една от целите на мрежата е да се видят възможностите за съвместно излизане на пазара не само в Черноморския басейн, но и на други места. Пчеларите от отделни райони не могат да осигурят достатъчно количество мед за други континенти.

Проектът „Увеличаване на търговията и модернизацията на пчеларството и свързаните с него сектори в Черноморския басейн“ е финансиран от програма „Черно море 2014-2020“. Той е с продължителност две години.

 

За автора

Сродни публикации