Пчеларите подават заявления за плащане на изпълнени договори от НПП 2017-2019 » Съвети в земеделието

декември 06, 2023

Пчеларите подават заявления за плащане на изпълнени договори от НПП 2017-2019

От днес, 5 юни, до 15 август 2017 г. пчеларите, изпълнили договорите си от Националната програма по пчеларство (НПП) 2017-2019 г., могат да подават заявления за плащане. Документи по мерки А, Б, В, Г и Д се подават в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“.

Кандидатите могат да заявят плащане за всяка една дейност от Програмата, която са се ангажирали да изпълнят. За да получат финансиране те трябва да имат валидна регистрация като земеделски стопани и да са подали актуална информация за регистъра на пчелините на БАБХ.

Фонд „Земеделие“ превежда субсидиите след приключване на задължителните административни проверки, на които подлежат внесените от пчеларите документи. Извършва се и проверка на място, която да установи, че дейностите по договора са изпълнени коректно. Припомняме, че земеделските стопани трябва да извършат одобрените им разходи по Програмата в периода от 1 август на предходната финансова година до 31 юли на финансовата година, за която са кандидатствали.

 Образец на заявлението за плащане и информация за особеностите по окомплектоване на документите могат да бъдат намерени на сайта на ДФЗ.

 

Сродни публикации