Публикуваха отговори на въпросите, свързани с еднократната доставка по училищните схеми » Съвети в земеделието

септември 30, 2023

Публикуваха отговори на въпросите, свързани с еднократната доставка по училищните схеми

Акценти

  • Доставките до учебните заведения се извършват както и преди обявяването на извънредно положение - от одобрените заявители

Публикуваха отговори на въпросите, които вълнуват одобрените заявители и директорите на учебни заведения, свързани с еднократната доставка по двете схеми „Училищно мляко“ и „Училищен плод“ в условията на извънредно положение.

С постановление на МС и в отговор на препоръките на ЕК към страните – членки за взимане на гъвкави решения относно администрирането на двете европейски схеми на национално ниво, се даде възможност децата и учениците да получат еднократно полагащите им се доставки за периода 13 март – 13 май 2020 г.

Припомняме, че децата от детските градини и учениците до 4 клас ще получат еднократно пакети с плодове, зеленчуци, сирене и кашкавал.

Двете училищни схеми не са разработени за изхранване на децата в учебните заведения. Те имат за цел да възпитат трайни навици в децата да консумират пресни български плодове и зеленчуци и качествени млечни продукти, родно производство.

Вижте въпросите и отговорите ТУК.

 

За автора

Сродни публикации