Проф. Димитър Греков: Птицевъдният и свиневъдният сектор и тютюнопроизводството са включени за национално финансиране » Съвети в земеделието

март 01, 2024

Проф. Димитър Греков: Птицевъдният и свиневъдният сектор и тютюнопроизводството са включени за национално финансиране

“ За птицевъдния, свиневъдния сектор и тютюнопроизводството няма допълнително финансиране от Европейския съюз. Това са отрасли, които са важни за нас, те са включени за национално финансиране. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков,”. Тези отрасли са важен елемент от износа на селскостопанска продукция, обясни Греков. За пчеларите ще се търсят възможности за подпомагане по европейски програми. „В 13%-ата подкрепа, която е за 2015 – 2020 година, влиза и памукът; това е едно важно производство за нашата страна и продукцията ще се реализира на европейския пазар”, обясни проф. Греков.
„За екологичното производство ще търсим варианти и в нашите вериги. Голяма част от екологичната продукция, която е с високо качество, е на световно ниво и трябва да се реализира във веригите в България”, каза още министър Греков.

 

За автора

Сродни публикации