Протестиращи свиневъди заплашват със сигнал до Европейския парламент » Съвети в земеделието

септември 22, 2023

Протестиращи свиневъди заплашват със сигнал до Европейския парламент

Акценти

  • Днес хората са се оттеглили доброволно и не е имало напрежение, а протестът е бил прекратен със заповед на кмета Стефан Радев

Днес сутринта падна блокадата на пътя Сливен – Ямбол.

14 дни протестиращите бяха ограничили достъпа между тези населени места. Полицията се намеси, за да отстрани недоволните стопани. Те трябваше да премахнат палатковия лагер в района, предаде БНР.

Още вчера, на 14 август, Индустриалната стопанска асоциация в Ямбол изпрати писмо до премиера с молба за съдействие. От Асоциацията посочиха, че заради достъпа до населените места протестиращите вредят на бизнеса.

Днес хората са се оттеглили доброволно и не е имало напрежение, а протестът е бил прекратен със заповед на кмета Стефан Радев. В момента на мястото има засилено полицейско присъствие.

Валентина Василева, която беше организатор на протеста обясни, че той си е свършил работата, защото е предизвикал реакция в правителството. Според нея именно това е най-добрата форма на протест и не е изключено да продължи, но на друго място.

“Първо, никой не е казал, че единствената точка на затваряне е край село Крушаре. Второ, да кажа, че сме предприели всички мерки, всички материали. Продължаваме нагоре, материалите ще бъдат изпратени в Европейския парламент“.

Областният управител Чавдар Божурски поднесе извиненията си на жителите на Сливен и Ямбол:

“Вчера свиневъдите обявиха, че се оттеглят от протеста. В изпълнение на заповед на кмета на община Сливен и със съдействието на органите на реда пътят Сливен-Ямбол беше отворен. Извинявам се на жителите на Ямбол и Сливен, че подложихме на изпитание търпението им толкова дни“.

 

Сродни публикации