Промените в климата обсъждат учени и бизнесът на изложения в Пловдив » Съвети в земеделието

април 22, 2024

Промените в климата обсъждат учени и бизнесът на изложения в Пловдив

Акценти

  • Над 40 000 посетители се очакват на шестото издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване в Международен панаир Пловдив

Промените в климата са основен акцент на деловата програма в рамките на изложбите „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“, които ще се проведат от 19 до 23 февруари 2020 г. в Международен панаир Пловдив. Представители на научни институти и на бизнеса ще търсят модели за справяне с проблема.

Кръгла маса на тема ,,Предизвикателствата и решенията за земеделието, свързани с  климатичните и екологичните промени“ ще се проведе на 20 февруари. Председателят на Селскостопанската академия проф. д-р Мартин Банов ще представи доклад „Новите зелени приоритети в Общата селскостопанска политика,  научни подходи и иновативни решения, свързани с адаптиране към климатичните промени и намаляване на вредните въздействия върху околната среда“. Ще бъдат презентирани практики за устойчиво земеделие, растителна селекция, намаляванет на екологичния отпечатък в животновъдството. Селскостопанската академия организира още една кръгла маса – „Как да защитаваме по-добре растенията в променящия се свят“, на 21 февруари. В същия  ден международна конференция ще събере представители на институти и фирми за дебати по темата „Биологичното земеделие – решение за промени в климата“.

Екологичната тема е водеща и за кръглата маса „Тенденции в развитието на хранителната индустрия и опазване на околната среда“ на 20 февруари. В дискусията ще се включат представители на основните браншови сдружения от отрасъла.

„Коронавирус и превенция“ и „Винотерапия“  са основните теми на обществен форум, иницииран от Национална асоциация на децата и младите хора с диабет. Той ще се проведе на 22 февруари.

В същия ден ще бъдат обявени и победителите в конкурса „Изборът на потребителя“ за най-предпочитаните продукти, представни в изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“. Посетителите дават своите оценки, като дегустират  храни и напитки в уникалния Град на виното и деликатесите.

26 събития включва съпътстващата програма на четирите изложби. Те приключват на 23 февруари, когато ще станат ясни имената на посетителите, спечелили наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив: кафе машина за капсули Caffetiammo, подаръчна кошница от фирма „Ростар“ и бензинова моторна резачка RURIS 242 заедно с аксесоари за нея.

Гостите на единствения на Балканите мегафорум за агробизнес, вино, храни и оборудване ще видят иновации, демонстрирани от близо 650 компании от 30 държави. Експозициите може да се разгледат от 9 до 18 ч., в неделя – до 14 часа. Билетът струва 7 лева, а за ученици и пенсионери е  4 лева. Специалистите имат право на безплатен достъп с покана от фирма и онлайн регистрация.

 

За автора

Сродни публикации