Производството на вино в България е 3 % от това, което е било преди 20 години » Съвети в земеделието

септември 18, 2020

Производството на вино в България е 3 % от това, което е било преди 20 години

Производството на вино в Бългрия е 3 % от това, което е било преди 20 години. Това каза за Радио "Фокус" – Пловдив Константин Маджаров, директор на Регионална лозаро-винарска камара „Тракия”. По думите му това са официалните данни, а истината е още по-тъжка от изнесената информация. В момента най-важното е да има стабилно правителство и нормално управление на страната, защото представителите на нароилата се чиновническа класа унищожават агробизнеса, каза още Маджаров. Според него в България липсва агрокултура. 40 % от виното в България се прави по малки домашни изби, които някои от управляващите в България наричат ''сивия сектор'', смята Маджаров. По думите на директорът на Регионална лозаро-винарска камара „Тракия” е много по-лесно да се озакони дейността на този, който се мъчи нелегално да произвежда вино и той да заплаща една предварителна такса. Във връзка с наложеното върху българските плодове и зеленчуци руско ембарго Маджаров коментира, че фактически държавата няма износ за Русия и отказът й да внася продукти от България няма никакви последици.

 

За автора

Сродни публикации