Проектно предложение за създаване на къща за гости беше проверено » Съвети в земеделието

април 25, 2024

Проектно предложение за създаване на къща за гости беше проверено

Акценти

  • На терена има съществуващ обект, който не се ползва от кандидата за лични нужди

Поискана е субсидия за преустройство на съществуваща сграда.

На 13 юни 2019 г. беше извършена проверка на проектно предложение в гр. Нови пазар. Чрез него е поискана субсидия в размер на 165 152 лв. Предвидено е тези средства да се използват за преустройство на съществуваща сграда в къща за гости и ресторант, а също и за изграждане на детски кът.

Проектът е одобрен от Местната инициативна група „Каспичан-Нови пазар“ и предстои да се разгледа от ДФ „Земеделие“. Чрез съвместните проверки на експертите от двете институции следва да се удостовери съответствието между подадения проект и инвестиционното намерение на кандидата.

При проверката собственичката на обекта обясни, че къщата е построена със собствени средства и не се е използвала. На първия етаж трябва да има кухня, складово помещение, ресторант и остъклен детски кът на двора. На втория етаж следва да има 5 стаи за настаняване с общ капацитет от 10 места.

Инспекторите са установили, че на терена има съществуващ обект, който не се ползва от кандидата за лични нужди. Предвидено е резултатът от проверката ще бъде предаден с доклад на ДФЗ. След това ще бъде разгледано проектното предложение за допустимост и одобрение.

Остава да бъдат проверени още 2 от общо 14 проекта, кандидатствали за развитие на туристически дейности.

 

Сродни публикации