Създадоха мобилно приложение за запознанства на … крави » Съвети в земеделието

юли 16, 2024

Създадоха мобилно приложение за запознанства на … крави

Акценти

  • Потребителите плъзгат екрана за "ДА" или "НЕ" докато намерят подходящата половинка

Точно на Свети Валентин британска компания пусна ново мобилно приложение за запознанства, предава Reuters. Този път обаче то е за крави.

Апликацията се казва Tudder и следва примера на популярното приложение за запознанства на хора – Tinder.

В приложението стопаните разглеждат снимки на различни животни, като плъзгат екрана надясно за „да“ и наляво за „не“. Разглеждането на снимки продължава, докато не намерят подходящия партньор. След избор на „половинка“ животновъдите могат да се свържат със стопаните на избраника или избраницата. Така те могат да уговорят среща за разплод или за покупко-продажба.

Мобилното приложение работи в тясна връзка със сайта SellMyLivestock. Там посетителите могат да научат повече подробности за конкретното животно, като млеконадой, съдържание на протеини, потенциал за отелване и т.н.

„Търсенето на подходящ „партньор“ онлайн в животновъдството е доста по-лесна задача, отколкото при хората. Причината е, че зад снимките стоят и много статистически данни, с помощта на които може да се направи доста точна прогноза за „наследниците“ на тези животни“.

Британските животновъди признават, че електронните платформи могат да спестят много време и най-вече стрес на животните, тъй като не се налага те да бъдат транспортирани постоянно за изложения и огледи, съобщава Профит.бг .
Освен това всички данни за конкретните породи са налични в приложението. Този тип търговия може да се превърне в много сериозна алтернатива и конкуренция на традиционните животински пазари, смятат животновъди.

В SellMyLivestock са регистрирани обяви за селскостопански животни, фураж и постройки на обща стойност над 50 млн. паунда (57 млн евро).

Въпреки че за някои подобно приложение може да изглежда странно, то е още едно доказателство, че селското стопанство се развива и се възползва от предимствата на новите технологии.

 

Сродни публикации