Прибирането на реколтата ще премине под полицейски надзор » Съвети в земеделието

август 01, 2021

Прибирането на реколтата ще премине под полицейски надзор

Акценти

  • По време на прибирането на реколтата и транспортирането й ще бъдат изпълнени специализирани полицейски операции

Целта на строгите мерки и контрол е да се осигури защита от кражби и инциденти.

Още от края на миналата седмица, 10 май, започнаха съвместните действия за опазване на селскостопанската реколта в област Кърджали. Полицията и жандармерията работят по специално изработен план, в който са включени конкретни мерки за предотвратяване на посегателства и защита от такива. Засилено е присъствие на органите на реда в района, а паралелно с това се извършват и ежедневни обходи. Упражнява се и строг контрол около пунктовете, където се изкупува продукцията.

Съвместни дейности и мерки се изпълняват и във връзка с обмена на информация с частните охранителни фирми, звената за самоохрана и кметовете на населените места. На срещи с председатели на земеделски кооперации и местната власт ще бъдат дискутирани възможностите за надеждна охрана на складовите бази за съхраняване на селскостопанска продукция.

Предвидено е за целта и полските пазачи да бъдат уведомени за координиране на действията с полицията.

По време на прибирането на реколтата и транспортирането й ще бъдат изпълнени специализирани полицейски операции. Целта им е да намалят рисковете от пътнотранспортни произшествия и инциденти с неукрепени товари. По този начин ще се извършва и по-лесно пресичане на кражби на животни и продукция.

В случай на посегателства и/или инциденти производителите могат да подават сигнал на единния европейски номер 112.

 

Сродни публикации