Предстоят няколко слънчеви дни » Съвети в земеделието

април 13, 2024

Предстоят няколко слънчеви дни

Акценти

  • През деня максималните температури ще са между 29° и 34°

Топло, слънчево и сухо ще бъде днес над по-голямата част на страната.

В часовете след обяд купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развиват главно над планинските и североизточните райони. На отделни места са възможни валежи, придружени с гръмотевици. През деня максималните температури ще са между 29° и 34°. Близко до средното за месеца и почти без промяна ще остане днес атмосферното налягане.

Слънчево ще бъде времето и по морското крайбрежие. Там временни увеличения на облачността ще има на отделни места в северната част, където са възможни краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб, ориентиран от север. Температурите на въздуха през деня ще са между 29° – 31°, а на морската вода – от 24° до 27°. Морето ще бъде по-спокойно с вълнение от 1 – 2 бала.

Над планинските райони времето също ще се задържи слънчево. Там в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Тя ще донесе краткотрайни валежи в отделни райони главно в масивите от Западна България. Вятърът там ще бъде слаб, ориентиран от изток-североизток. На височина 1200 метра максимална температура ще бъде около 23°, а на 2000 метра – около 14°.

 

Сродни публикации