Предстои официално посещение на Екатерина Захариева в Ангола, Намибия и Нигерия » Съвети в земеделието

септември 24, 2021

Предстои официално посещение на Екатерина Захариева в Ангола, Намибия и Нигерия

Акценти

  • Във всяка държава се предвижда да бъде организиран двустранен бизнес форум

В периода 12-16 ноември 2019 г. е планирано официално посещение на г-жа Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи и на г-н Емил Караниколов, министър на икономиката в Ангола, Намибия и Нигерия.

По време на посещението официалната делегация ще бъде придружена от представители на българските бизнес среди. Във всяка държава се предвижда да бъде организиран двустранен бизнес форум.

България има дългогодишни отношения на приятелство и сътрудничество с африканските страни на юг от Сахара. Целта на посещението е да бъдат възобновени отношенията. Като не само се надградят създадените традиции, но и да се разширят перспективите за взаимноизгодно сътрудничество с тези страни. През годините голям брой граждани от тези срани са завършили български университети и сега заемат престижни позиции в своите държави.

Европа и Африка са тясно свързани и взаимно зависими. Като член на Европейската общност Република България участва активно при формирането на  политиката на ЕС по отношение на страните от Африка. Партньорството между ЕС и Африка е от ключово значение за постигане на тези цели.

 Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия сформира бизнес делегация. Тя ще придружава заместник министър-председателя по правосъдната реформа при официалното ѝ посещение. В бизнес делегацията се очаква да се включат представители на различни сектори от българската икономика с конкретни интереси и проекти в Ангола, Намибия и Нигерия.

 

За автора

Сродни публикации