Превалявания от дъжд се очакват по южното крайбрежие » Съвети в земеделието

май 19, 2021

Превалявания от дъжд се очакват по южното крайбрежие

Акценти

  • Над планините ще бъде предимно слънчево

Сутринта над по-голямата част от Западна и Централна България облачността ще се изясни.

Над Източна България ще се задържи облачно и на места там все още ще превалява слаб дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°. През деня над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, като по-късно и над крайните югоизточни райони облачността ще се разкъса и намалее. В западната половина от страната вятърът ще утихне, докато в източната ще продължи да е умерен и силен от север-североизток, но постепенно ще отслабва. Максималните температури ще са между 0° и 5°.

Ще духа умерен, по високите части силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде минус 3°, на 2000 метра – около минус 10°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. През деня бързо ще се разкъса и намалее, най-късно в крайните южни райони. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток, който постепенно ще отслабва. Максимални температури на въздуха 2°-5°, температурата на морската вода ще е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

За автора

Сродни публикации