По Черноморието ще бъде ветровито » Съвети в земеделието

май 10, 2021

По Черноморието ще бъде ветровито

Акценти

  • По Черноморието ще е ветровито с умерен и силен юг-югозападен вятър

Днес ще е ветровито с умерен, в Източна България и на места северно от планините – силен и поривист вятър от юг-югозапад.

Вечерта вятърът в Западна България ще отслабне. Над югозападната половина от страната облачността ще е предимно значителна и на места ще има валежи от дъжд. В Североизточна България ще има повече слънчеви часове. Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 18° и 23°, на места в Централна Северна България – до 25-27°.

Над Рило-Родопския масив и Странджа-Сакар облачността ще е по-често значителна с валежи главно в часовете около и след обяд, по-значителни в южните райони, където е възможно и да прегърми. През деня ще превали и в западните части на Стара планина, а по-късно вечерта и в централните и източните й райони. Ще е ветровито със силен, по откритите части и бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 15°, на 2000 метра – около 8°.

По Черноморието ще е ветровито с умерен и силен юг-югозападен вятър. Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Валежи не се очакват. Максимални температури между 20° и 23°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 3-4 бала.

 

За автора

Сродни публикации