По още 100 лв. помощ за отопление отпусна правителството » Съвети в земеделието

февруари 25, 2024

По още 100 лв. помощ за отопление отпусна правителството

Акценти

  • Очаква се плащанията да бъдат извършени след 12 декември
  • Общо за петте месеца на отоплителния сезон целевата помощ ще достигне 474,15 лв.

Почти 7 000 домакинства в Хасковско ще получат финансова подкрепа за отопление през зимните месеци

С настъпването на есенно-зимния сезон се увеличиха не само поръчките на дърва за огрев, но и кражбите. Паралелно с това беше отчетено и повишение в цените на електроенергията. Така разходите за отопление през студените месеци за всяко домакинство скочиха значително. В помощ на 6 935 лица от Хасковска област ще бъдат изплатени допълнително по 100 лв. към помощта за отопление. Това беше решено от правителството.

Очаква се плащанията да бъдат извършени след 12 декември 2018 г. Те ще бъдат направени по банков път или чрез пощенските станции. Този избор ще бъде направен от получателите им. За целта няма да бъде необходимо допълнително подаване на документи. Общо за петте месеца на отоплителния сезон целевата помощ ще достигне 474,15 лв. Тези плащания имат за цел да компенсират домакинствата заради поскъпването на енергоизточниците.

От всички, които ще получат финансова помощ 5 986 са предпочели да се отопляват на твърдо гориво, 108 – на твърдо гориво в натура, а 840 –с електроенергия. Само едно е домакинството, което е избрало да се отоплява на природен газ. Отказите за отпускане на финансова помощ за отопление са 2 058. Най-честата причина за тях е надхвърлянето на критериите за доход, от които зависи получаването й.

 

Сродни публикации