По-ниски температури и валежи ни очакват днес » Съвети в земеделието

април 23, 2024

По-ниски температури и валежи ни очакват днес

Акценти

  • Максималните температури днес ще са между 22 и 27 градуса

В следващите дни максималните температури на въздуха ще се понижат още.

Променлива облачност ни очаква днес. Предимно в часовете след обяд на места ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще бъде умерен от северозапад. Температурите ще са между 22 и 27 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Слънчево с временни увеличения на облачността ще бъде днес над Черноморието. Предимно в часовете след обяд на някои места по морския бряг ще има краткотрайни превалявания. Преди обяд вятърът ще остане до умерен, ориентиран от северозапад. В часовете след обяд ще се усеща предимно бризът откъм морето. Максималните температури на въздуха ще са между 24 и 27 градуса, близки до тхя и дори малко по-високи ще останат и тези на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

По-значителна облачност ще има днес над планинските райони. Там на места, главно в следобедните часове, ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от северозапад, по най-високите върхове – западен вятър. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 16 градуса, а на 2000 метра – около 9 градуса.

 

Сродни публикации