Полиция охранява розите и черешите в Пловдивско » Съвети в земеделието

септември 22, 2023

Полиция охранява розите и черешите в Пловдивско

Акценти

  • Набелязани са и съвместни мерки за обмен на информация с частните охранителни фирми, звената за самоохрана, както и с кметовете на населени места

Специализирана охранителна и превантивна полицейска операция стартира с началото на черешобера и розобера в Пловдивско.

Тя ще продължи до края на прибиране на цялата селскостопанска продукция, пише „Марица“.

Екипи ще дежурят непрекъснато, включително и през нощта, за да се гарантира спокойно прибиране на реколтата.

Съгласувани ще бъдат маршрутите за изпълнение на охранителната операция с местната власт. Обходи на униформени ще има в районите с розови и черешови насаждения, при пунктовете за изкупуване на реколта и тези за наемане на работна ръка.

Полицията ще подпомогне местната власт при опазването на селскостопанската реколта от престъпни посегателствас със своето засилено присъствие.

Проведени са срещи с председатели на земеделски кооперации и представители на местната власт за надеждна охрана на складовите бази за съхраняване на селскостопанска продукция. Полските пазачи ще получат специални инструкции за координиране на действията с полицията.

При прибиране на реколтата и транспортирането са предвидени специализирани полицейски операции, които да ограничават рисковете от пътнотранспортни произшествия и инциденти с неукрепени товари. Такива операции ще се провеждат и с цел пресичането на кражби на животни и продукция.

 

За автора

Сродни публикации