Пожелахме си пролет и тя чука на вратата » Съвети в земеделието

юли 05, 2022

Пожелахме си пролет и тя чука на вратата

Акценти

  • Пролетта ще настъпи днес в 23 часа и 58 минути

Днес и супер луната сбъдва желания

Дойде време да посрещнем пролетта. По информация на Националния институт по метеорология и хидрология тя ще настъпи в 23 часа и 58 минути.

У нас тя е един от най-красивите сезони. Носи надежда, топлина, светлина и усмивки на всички, които нямат търпение да се порадват на повече слънчеви лъчи.

С настъпването на този сезон земята се събужда за нов живот. Овощните дръвчета се отрупват с цвят, зеленината обагря природата. Полята се изпъстрят с различни цветове. Долитат птиците и с песен озвучават идиличната картина, която е създала природата.

Любопитно е да се отбележи, че на днешния ден жителите в Северното полукълбо ще могат да наблюдават супер луна. Такова пълнолуние и равноденствие в един ден не е имало от 2000 г. насам.

Вярва се, че супер луната може да сбъдне и най-съкровените ни желания. Нужно е само да ги запишем и да си представим, че вече са реалност.

На много места по света равноденствието е повод за празник и изпълнението на ритуали за здраве, берекет и плодородие.

Каквито и да са вярванията ви, пожелайте си нещо днес. Нека новото начало, новият сезон ви дадат тласъка, енергията и желанието да го постигнете с лекота, защото пролетта е символ на живота, сътворението и светлината!

 

Сродни публикации