Подкрепата за малките мандри и кланици ще дойде до дни » Съвети в земеделието

юни 17, 2024

Подкрепата за малките мандри и кланици ще дойде до дни

Акценти

  • Важно е да се осигури помощ за малките и средни фермери и организациите на производителите, за да могат те да преработват и реализират сами продукцията си

Новите технологии и утвърдените традиции бяха в центъра на „Фермер ЕКСПО“

„Фермер ЕКСПО“ в гр. Раковски започна с добра новина за животновъдите и производителите у нас. На отркиването на изложението стана ясно, че съвсем скоро предстои да бъде изпратена за нотификация в ЕК държавната помощ за малки мандри и кланици с поемане на 50% от разходите. До два месеца след това трябва да започне да работи и самата схема. За целта е нужно да бъдат разработени и правила за участие в нея. Тук е важно да се осигури помощ за малки и средни фермери и организациите на производителите, за да могат те да преработват и реализират сами продукцията си.

На самото изложение министърът на земеделиео, храните и горите обясни, че повереното му ведомство винаги ще бъде на разположение, за да подпомогне такъв род събития.

Други гости на откриването бяха еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел и евродепутатът Владимир Уручев. По програма беше планирано да се проведе конференция за новите технологии в животновъдството.

 

Сродни публикации