Повече облаци ще има днес след обяд » Съвети в земеделието

април 13, 2024

Повече облаци ще има днес след обяд

Акценти

  • Слънчево ще бъде времето и по Черноморието

Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса.

Днес до обяд ще остане предимно слънчево. Във втората част на деня ще има временни увеличения на облачността. Краткотрайни валежи са малко вероятни и то само на отделни места. След обяд в Източна България ще духа до умерен югоизточен вятър. В западната част на страната ще остане почти тихо. Температурите през деня ще са между 29-34 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Слънчево ще бъде времето и по Черноморието. Там временни увеличения ще има в часовете след обяд. Краткотрайни валежи са възможни само на отделни места. Вятърът по морския бряг ще бъде до умерен, ориентиран от югоизток. Температурата на въздуха ще е между 27 и 29 градуса, а тази на морската вода ще е малко по-висока. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. На места там също са възможни краткотрайни валежи. Вятърът ще бъде до умерен, ориентиран от запад-северозапад. На височина 1200 метра температурата ще е около 23 градуса, а на 2000 метра – около 18 градуса.

 

Сродни публикации