Повече облаци и валежи ще има днес над страната » Съвети в земеделието

септември 22, 2023

Повече облаци и валежи ще има днес над страната

Акценти

  • Максималните температури ще бъдат между 21 и 26 градуса

Облачността ще е значителна, а валежи от дъжд ще има предимно в часовете след обяд,  съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще е до умерен, ориентиран от северозапад, а в Дунавската равнина – временно силен. Максималните температури ще бъдат между 21 и 26 градуса. Под средното за месеца ще остане атмосферното налягане. Вечерта то ще започне да се повишава.

По-често значителна ще бъде облачността над Черноморието. Валежите по морския бряг ще са на отделни места и ще бъдат предимно слаби. Вятърът ще е до умерен, ориентиран от юг-югозапад. Максималната температура на въздуха ще е между 21-25 градуса, а на морската вода –  21-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Облачно и мъгливо ще остане времето днес и над планините.  Там на много места около и след обяд ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Вятърът ще е до умерен, а по високите и открити части временно силен, ориентиран от запад. На височина 1200 метра максималната  температура ще е около 17 градуса, а на 2000 метра – около 9 градуса.

 

Сродни публикации