Пловдивчанин отглежда „златната ябълка“ » Съвети в земеделието

април 24, 2024

Пловдивчанин отглежда „златната ябълка“

Акценти

  • Ценното бижу ще бъде положено в специална кутия от злато, която наподобява яйце на „Фаберже“

Уникалното бижу ще бъде продадено за сумата от 100 000 евро.

Амбициозен фермер от пловдивското село Трилистник ще продаде “златната ябълка“ през есента. Това стана ясно от репортаж на NOVA, излъчен в предаването „Здравей, България“.

Желанието на земеделеца се зародило от легендата за Афродита. Той разказва, че в  митологията три богини – Атина, Хера и Афродита се скарали за ценния плод. Всяка от тях смятала себе си за най-красива и достойна да притежава ябълката. В края на спора се оказало, че нейна притежателка станала Афродита.

Чрез идеята си пловдивчанинът иска да зарадва една единствена жена, чиито възлюбен я цени толкова, че да плати 100 000 евро за уникалната ябълка бижу. Сега плодът зрее в градините му, които не се пръскат и се отглеждат по екологичен начин. Предстои ябълката да бъде облепена със специални стикери, а след това и слънцето ще я изрисува по определен начин. Най-накрая плодът ще бъде инкрустиран с надпис от златни букви. Той ще е на гръцки език, ще бъде изписан ръчно и ще гласи „За най-хубавата!“.

Ценното бижу ще бъде положено в специална кутия от злато, която наподобява яйце на „Фаберже“. За изработката й ще бъде използван килограм и половина чисто 18-каратово злато. Кутията ще бъде създадена от български майстор, а стойността й ще е около 65 – 67 000 евро.

Пловдивчанинът разказва, че такава ябълка досега не е произвеждана. Очаква се тя да узрее през септември и срещу сумата от 100 000 евро ще може да зарадва нечия любима жена.

 

Сродни публикации