Планират промени в структурата в МЗХ » Съвети в земеделието

юли 24, 2024

Планират промени в структурата в МЗХ

Новият министър на земеделието Десислава Танева планира промени в структурата в МЗХ. „По отношение за назначенията – аз съм предложила политическия си кабинет, надявам се той да бъде одобрен и това ще стане известно следващата седмица. Не сме непознати лица за сектора и мисля, че няма да има изненади“, каза тя пред БНР.

Танева уточни обаче, че не е планирала крайни промени. 

Тя защити действията на ГЕРБ в областта на земеделието при първия кабинет „Борисов“ и тогавашното ръководство на Фонд „Земеделие“.

„За изминалия период на управление на Министерството на земеделието мога да кажа само едно – всеки безспорно прави грешки, но още в предизборната кампания на ГЕРБ си казах, че трябва да престанем да си посипваме главата с пепел. Ние бяхме едни от малкото, които казахме къде сме допуснали грешки“, коментира тя.

„Една от основните грешки в българската политика е винаги да се връщаме назад във времето и да търсим причините за проблемите на нашето ежедневие само в миналото. Мисля, че по-правилният подход е да видим какво правим сега и в дългосрочна перспектива", каза още тя.

По отношение на казуса с Калина Илиева, която управляваше ДФЗ при първия кабинет на ГЕРБ без легитимна диплома, Танева каза, че този период „изглежда много блед на фона на излагацията от последната година“ при кабинета „Орешарски“. Тя подчерта, че ДФЗ е бил най-активен при управлението на Румен Порожанов.

Министърът беше категорична, че няма конфликт на интереси при назначаването й, по повод обвиненията през 2009 г. при кандидатурата й за земеделски министър при предишното управление на ГЕРБ.

 

 

За автора

Сродни публикации