Печени сини сливи с вино и канела » Съвети в земеделието

август 02, 2021

Печени сини сливи с вино и канела

Ето рецепта за един уникално вкусен и лесен за приготвяне есенен десерт.

Необходими продукти

1 кг сини сливи
4 с. л. кафява захар
4 с. л. краве масло
1 ч. ч. червено десертно вино (марсала)
1/4 ч. ч. сухо бяло вино
1 ч. л. канела
краве масло за намазване
сладолед или разбита сметана за гарниране

Начин на приготвяне:

Сливите се разрязват на две и костилките се отстраняват. Подреждат се в намазнена тава с меката част нагоре. Върху всяка слива се поставя малко парче масло и се поръсва със захар.  Наливат се двата вида вино и се поръсва с канелата.

Сливите се пекат покрити с фолио за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, след това се пекат още 30 минути без фолио. По желание се поднасят с топка сладолед или разбита сметана.

Източник: bonapeti.bg

 

За автора

Сродни публикации