
Ето рецепта за един уникално вкусен и лесен за приготвяне есенен десерт.
Необходими продукти
1 кг сини сливи
4 с. л. кафява захар
4 с. л. краве масло
1 ч. ч. червено десертно вино (марсала)
1/4 ч. ч. сухо бяло вино
1 ч. л. канела
краве масло за намазване
сладолед или разбита сметана за гарниране
Начин на приготвяне:
Сливите се разрязват на две и костилките се отстраняват. Подреждат се в намазнена тава с меката част нагоре. Върху всяка слива се поставя малко парче масло и се поръсва със захар. Наливат се двата вида вино и се поръсва с канелата.
Сливите се пекат покрити с фолио за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, след това се пекат още 30 минути без фолио. По желание се поднасят с топка сладолед или разбита сметана.
Източник: bonapeti.bg