Пенсионерка мами със земеделски земи за четвърт милион » Съвети в земеделието

септември 24, 2023

Пенсионерка мами със земеделски земи за четвърт милион

Акценти

  • Танчева бе осъждана към този момент пет пъти от 2000 до 2007 година за подобни машинации

Брокерката Анелия Танчева от Свищов е обвинена в поредна измама със земи на стойност 58 000 лева.

Този път госпожавата е измамила мъж и жена от Велико Търново.

Тя успяла да ги заблуди, че има възможност да им осигури земеделски земи от висока категория в районите на селата Павел, Караисен и Хаджи Димитрово.

Идеята била да подбере продаващите се такива ниви и след одобрението на двамата, да ги купи от тяхно име за тяхна сметка и след това да им предаде документите за собственост, научи „Борба“.

Брокерката обаче измамила хората и им причинила вреда в размер на над 58 000 лв. Това сочат следствени данни. Тя вече е привлечена като обвиняема за поредната си измамна схема от прокуратурата във Велико Търново.

Анелия Танчева в момента е в затвора за три години и ще плаща 233 735 лв. за измами със земи на свищовлии. Тя бе пратена в Сливенския затвор през февруари на 2019 г. Заради последното й престъпление с 58 000 лева тя е изведена от затвора и ще дава обяснения в старата столица, уточниха от държавното обвинение.

Пенсионерката бе осъдена на три години затвор при общ режим и ще трябва да плати вреди от 233 735 лв. на свищовското дружество „Ентек“ ООД. Сумата бе намалена с няколко хиляди лева. Тогава окръжните магистрати я оправдаха по две от обвиненията, които бяха свързани с два имота на свищовска фирма.

Брокерката мамила четири години бизнесмен, семейство лекари и още двама души, сред които и столичанин. Тя обещавала сделки със земи срещу тлъсти комисиони, но после реални продажби или покупки нямало.

Сега случаят с нивите за 58 000 лв. е поредното дело, което лъсва след години разследване.

Снимка: Борба

 

За автора

Сродни публикации