Пазар за био продукти ще зарадва варненци днес » Съвети в земеделието

април 25, 2024

Пазар за био продукти ще зарадва варненци днес

Акценти

  • Потребителите ще имат възможност да опитат част от продуктите преди да си ги закупят

Посетителите ще могат да се насладят и на кулинарна демонстрация.

На 6 юли 2019 г. (събота), от 10:00 часа, на входа на Морската градина във Варна жителите и гостите на града ще могат да посетят пазар на родни биологични производители. Той ще бъде съпътстван и от кулинарна демонстрация. Събитието се провежда под патронажа на Министерство на земеделието, храните и горите. Целта му е да подпомогне популяризирането на родното производство.

Посетителите на пазара ще имат възможността да се запознаят с богато многообразие от био продукти, произведени у нас. Голяма част от тях са подпомагани по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Потребителите ще имат възможност да опитат част от продуктите преди да си ги закупят. На пазара ще се предлагат различни пресни сезонни плодове и зеленчуци, плодови оцети, пчелен мед, плодови млека и кефир, вина и много други.

Ути Бъчваров ще води кулинарната демонстрация, която ще се проведе в рамките на пазара. Той ще покаже  предимствата на родните биопродукти. На място ще приготви миди с бяло вино и девесил, а присъстващите ще могат да опитат от ястието.

 

За автора

Сродни публикации