Очаква ни слънчев петък с временни увеличения на облачността » Съвети в земеделието

юли 25, 2024

Очаква ни слънчев петък с временни увеличения на облачността

Акценти

  • Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността

Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след пладне над планинските райони от Южна България.

Ще духа умерен, северно от планините и в Източна България и временно силен югозападен вятър. След пладне в Дунавската равнина вятърът ще започне да се ориентира от североизток и ще се усили. Ще продължи преносът на топъл въздух и максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, на отделни места в низините – до 37°.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след пладне над масивите от Южна България. Ще духа силен до бурен вятър от запад-югозапад. Топло с максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра – около 19°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, като след обяд по северното крайбрежие вятърът ще се ориентира от североизток. Максимални температури на въздуха: 26°-31°, по-ниски на север от н. Калиакра. Температурата на морската вода е 14°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

За автора

Сродни публикации