Официално е открито XXIII издание на международното изложение „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич » Съвети в земеделието

февруари 25, 2024

Официално е открито XXIII издание на международното изложение „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич

Официално е открито XXIII издание на Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него”. Участниците тази година са около 90, има директни представители от Румъния, Гърция и Турция. На изложението са представени едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, масла и смазочни материали, автомобили, специализирана литература.
Организаторите на форума „Добрич панаир” АД посочват, че освен редовните участници тази година е отбелязан ръст на фирми, които се представят на това изложение за първи път. Това издание на изложението се провежда в откритото пространство край бул. „25-ти септември”, на изхода за град Варна, тъй като в градския парк „Св. Георги”, където традиционно се провеждаше форумът, се извършват ремонтни дейности. Зам.-кметът Иван Колев отправи поздравителен адрес от името на кмета на Добрич Детелина Николова и общината до участници и гости на форума: „С обоснована гордост наричаме Добрич столицата на златна Добруджа, защото днес за 23-ти пореден път градът ни е домакин на Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него”. Този престижен и станал вече традиционен форум събира като във фокус всички, които милеят и се прекланят пред хляба на своя народ. За мен е чест да открия тазгодишното издание, което за сетен потвърждава, че българският аграрен бизнес вече твърдо присъства на територията на Европа, а това е най-сигурното доказателство за добрата европейска перспектива на България. Това естествено е повод за гордост и удовлетворение, но и задължение да съхраним и утвърдим неговото име и престиж. Дълбоко вярвам, че международното изложение „Селското стопанство и всичко за него” ще затвърди убедеността ни, че в България имаме селскостопанска наука, която се е доказала с уникалните сортове и породи, с модерните и съвременни технологии и организация на производството. Това, което се представя на изложението, ни кара с гордост да заявим, че Добруджа заслужено заема своето уникално място на селскостопанската карта на България, Европа и света. За мен е гордост и привилегия да приветствам всички участници в изложението и да пожелая успех на всички присъстващи”.Форумът продължава до 8-ми август.

 

За автора

Сродни публикации