От ЕК идват да ни проверят как се борим с чумата по козите и овцете » Съвети в земеделието

юли 25, 2024

От ЕК идват да ни проверят как се борим с чумата по козите и овцете

Акценти

  • Днес изпълнителният директор на БАБХ ще проверява в Югоизточна България как протича изпълнението на заповедите

В резултат от разгара на чумата по дребните преживни животни в България и Европейския съюз все по-чести стават срещите и разговорите на високо равнище проведени между  ръководството на Българската агенция по безопасност на храните(БАБХ) и Главна дирекция „Здравеопазване и политика за потребителите“ (SANTE, бивше наименование SANCO) на Европейската комисия.

В началото на следващата седмица и по-точно на 16 юли, понеделник се очаква в страната ни да пристигне експертна мисия от Главна дирекция SANTE. Посещението е по покана на изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев. Този контрол, образно казано, има за цел да провери доколко предприетите мерки от страна на българските институции спомагат и сработват за неразпространението на болестта и доколко съответстват на изискванията, разпоредени в европейското законодателство.

Днес изпълнителният директор на БАБХ ще проверява в Югоизточна България как протича изпълнението на заповедите свързани с предпазните мерки за борба с чумата по дребните преживни животни. Припомняме, че предприеманите действия от страна на институциите трябва да отговарят на българското и европейското законодателство.

 

Сродни публикации